Adria Airways Logo Adria Airways

Pomlad v Sloveniji

Fotografije: Igor Unuk, Domen Pal, DK, Uroš Razresen, Športno društvo Radenci, Jaka Ivančič

22. Pripovedovalski festival

21.–30. 3. 2019 v Ljubljani

Če je minila že cela večnost, odkar ste nazadnje prisluhnili pravljici, v Ljubljani obiščite Pripovedovalski festival. Njegov oder bo med drugimi zavzela tudi vodilna evropska teoretičarka na področju pravljic in mitologije, Marina Warner, spremljali pa jo bodo številni pripovedovalski nastopi in izobraževanja za najmlajše ter mlade po srcu.

Pripovedovalski 980x500
Festival sprehodov

25 km od Ljubljana Airport

Festival sprehodov

18.–24. 3. 2019 v Mariboru

Odkrijte še neznane kotičke Maribora na Festivalu sprehodov. V enem tednu bodo na vodenih sprehodih predstavljene zgodovina in kulturna dediščina, izjemna kulinarika ter razigrana urbana plat mesta. Med hojo skozi stranske ulice, mestno podzemlje in celo na strehe hiš boste občutili Maribor, kot ga čutijo domačini.

Festival sprehodov
Festival sprehodov

130 km od Ljubljana Airport

Svetlobna gverila

11. 5.–16. 6. 2019 v Ljubljani

Za ogled te prav posebne razstave ni potreben obisk muzeja ali galerije, podajte se le na razsvetljene ljubljanske ulice in užijte spekter svetlobe, ki vas obdaja. Ustvarjalci Svetlobne gverile želijo s produkcijo in predstavitvijo del sodobno umetnost približati širši publiki tako, da jo postavijo kar v javni prostor. Idealna priložnost, da Ljubljano doživite še v drugi luči!

 

Svetlobna gverila
Svetlobna gverila

25 km od Ljubljana Airport

Vinska vigred

17.-19. 5. 2019 v Metliki

Ko se pomlad že počasi poslavlja, Metlika zaživi v znamenju vrhunskih belokranjskih specialitet. Vinska vigred je praznik nagrajenih vin, domačih dobrot in edinstvenih kulturnih značilnosti z več kot 30-letno tradicijo, ki privablja tako domače kot tuje ljubitelje žlahtne kapljice. Obiščite Metliko v času festivala in okusite čar Bele krajine.

Vinska vigred
Vinska vigred

124 km od Ljubljana Airport

Maraton treh src

18. 5. 2019 v Radencih

Če ste srčni tekači in svojo strast radi delite z drugimi, se preizkusite na Maratonu treh src. Za najvzdržljivejše je na voljo kar 5 dolžin tekov, vsi ostali pa se lahko udeležite pohoda ali pa vzpodbujate svoje najmlajše na Teku otrok. Prireditev je skozi leta pridobila tudi mednarodni značaj; ne le zaradi tekmovalcev, temveč tudi zaradi trase maratona, ki sega preko meje v Avstrijo.

Maraton treh src
Maraton treh src

172  km od Ljubljana Airport

Portorose2 – festival vrtnic in roséja

24.–26. 5. 2019 v Portorožu

Sprehodite se po cvetočem Rožnem vrtu in si privoščite kozarec roséja s pogledom na morje. Portorose² je festival vrtnic, rosé vina in izbranih gurmanskih specialitet, ki konec maja v Portorož privabi poznavalce in ljubitelje vsega rožnatega. Ob nežnem melosu jazz glasbe lahko obiskovalci okušajo vrtnične poslastice ali pa preprosto uživajo v obmorskem pišu.

Festival vrtnic in roseja
Festival vrtnic in roseja

140 km od Ljubljana Airport