Adria Airways Logo Adria Airways

Potep s prijateljicami

Besedilo: Ajda Sitar, Tesa Jurjaševič in Vanesa Štefanovski. Fotografije: Ajda Sitar, Tesa Jurjaševič

V Adrii Airways smo povabili štiri dekleta, izbrane blogerke, da preizkusijo prednosti našega novega produkta Skupinska potovanja. Preberite, kako so z nami odkrivale skrite kotičke Sarajeva.

adria airways sarajevo 980x400 2 min

Sarajevo. Prestolnica različnih kultur, poznana po svoji bogati zgodovini, okusni hrani in gostoljubju. Odlična izbira za izlet s prijatelji ali z družino. In še več, do kratkega oddiha s prijatelji vas loči le manj kot uro dolg polet iz Ljubljane z Adrio Airways. Kako enostavno!

Štiri punce, prijateljice in blogerke, smo se podale na odkrivanje prestolnice Bosne in Hercegovine. Raziskovale smo njene skrite magične kotičke in odkrivale srce Sarajeva, ki smo si ga, kot se za prave blogerke spodobi, seveda nujno želele ujeti na fotografijah. 

Ker je instagramabilnost destinacij eden bolj pomembnih dejavnikov pri izbiri potovanja, smo s puncami odkrile 5 top Instagram destinacij, ki bodo prepričale vsakega popotnika, da Sarajevo uvrsti na svoj potovalni koledar. 

adria airways sarajevo 980x400 min

Naloga je bila pravzaprav enostavna, saj mesto ponuja ogromno znanih in manj znanih kotičkov, kot so:

#1 Viječnica, mestna hiša, ki je ena najbolj občudovanih zgradb iz časov Avstro-Ogrske;
#2 Baščaršija, kjer čudovite antične kamnite ulice s turškim pridihom navdušijo vsakega obiskovalca, ter mestna tržnica, kjer smo punce preživele največ časa;
#3 Latinski most z barvitimi hiškami na drugi strani reke Miljačke ponuja odlične možnosti za izvrstne fotografije;
#4 za dih jemajoč razgled pa se je potrebno povzpeti nad mesto. Žuta Tabija je namreč odlična izbira za opazovanje romantičnega sončnega zahoda s pogledom na Sarajevo;
#5 razgled je prav tako čudovit z vrhnjega nadstropja hotela Hecco Deluxe, kjer je tudi kavarna (kava z razgledom? Ja, prosim!).

"Baščaršija, baklave in blogerska kolegica Erna, ki nam je pokazala srce in dušo tega čudovitega mesta." Ajda

adria airways sarajevo 980x400 min2

Dejstvo je, da je Sarajevo mesto dobre pijače in jedače. Čeprav bi morda mislili, da smo se »držale nazaj«, je to daleč od resnice. Novo destinacijo zagotovo najbolje okusiš preko brbončic. Tako smo pripravile tudi seznam top 5 destinacij, kjer vas bo Sarajevo razvajalo:

#1 čajdžinica Džirlo je zagotovo ena najbolj instagramabilnih lokacij. Številko 1 pri prijači pa si zasluži tudi lokal.  Lastnik vam bo s kavo, čaji in salepom odprl dušo Sarajeva;
#2 čevabdžinica Željo ima v Sarajevu sicer dve izpostavi, znana pa je predvsem po dobrih »ćevapih«;
#3 hiša z zanimivo zgodovino in dobro jedačo (priporočamo sirnico!) je tudi Inat Kuča;
#4 moderen lokal Revolucija 1764 nas je navdušil s svetovljansko ponudbo;
#5 Sarajbosna smo obiskale, da smo potešile potrebo po sladkem, baklave so tam resnično božanske.

adria airways sarajevo 980x400 min3

Vsekakor je Sarajevo zaradi pestrega dogajanja in nočnega življenja najlepše doživeti v prijetni družbi. Ker pa so skupinska potovanja veliko bolj zabavna in zanimiva, je njihova organizacija običajno vse prej kot enostavna. Zagotovo smo se vsi že soočili s tistimi nezanesljivimi prijatelji, ki ne le radi komplicirajo, ampak si celo premislijo zadnji trenutek! No, z Adrio Airways bo sedaj to nekoliko lažje, saj novi produkt skupinska potovanja omogoča skupini ljudi (3–9), da potuje skupaj in ceneje, pri čemer ni potrebno že pri nakupu poimensko navesti vseh sopotnikov, ampak le enega! Posebna ponudba velja za vse direktne lete Adrie Airways iz Ljubljane v Sarajevo, Skopje, Podgorico, Tirano, Prištino, Varšavo ali Prago – različne destinacije, vsaka izmed njih pa obljublja nepozabno doživetje!

"Toplo, ponosno, zlato." Vanesa

adria airways sarajevo 980x400 1 min