Adria Airways Logo Adria Airways

Rogla – družinam prijazna zima na snegu

Besedilo: Mankica Kranjec Fotografije: Arhiv Unitur

Neponovljiva narava, prijetna srednjegorska klima, številne možnosti za šport, rekreacijo, zdravje in dobro počutje na Rogli ustvarjajo edinstveno priložnost za počitek in revitalizacijo. Če jim dodamo še pristne kulinarične dobrote ter nepozabna doživetja v družbi gostoljubnih in nasmejanih domačinov, bi si človek težko predstavljal lepše počitnice na snegu.

Rogla ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa za vso družino. Otrokom in smučarjem začetnikom je na voljo Šola snežnih športov, otroški snežni park pa po načelih ideje »šport za vse« omogoča lažje, učinkovitejše in zabavnejše učenje snežnih športov otrokom, mladostnikom in osebam s posebnimi potrebami. Najmlajši lahko obiščejo pohorsko vasico z devetimi hiškami, ki nosijo zgodbe iz življenja in dela pristnih Pohorcev. V vsaki od hišk najmlajše čaka simpatična igra, ki jih ne bo le zabavala, temveč njihove možgančke spodbudila k aktivnemu delovanju.

rogla980

Tudi pohodi in sprehodi s krpljami postajajo vse bolj iskana zimska rekreacija in zabava na Rogli, atraktiven pa je tudi skijoring ali vleka smučarjev s konji. Topel domek so prijazni lipicanci našli na ranču Pri Pesku, na malce umaknjeni, a hitro dostopni jasi ob smrekovem gozdičku, za katere skrbita gospodarja Darja in Andrej z Ranča Kaja in Grom. Po aktivnem dnevu obiskovalcem rada ponudita odlično gobovo juho ali slastne sirove štruklje.

Zasnežena idilična pokrajina omogoča atraktivne aktivnosti v naravi, adrenalinski navdušenci se skozi vse leto zabavajo na letno-zimskem adrenalinskem sankališču. Eden največjih snežnih parkov v jugovzhodnem delu Evrope Fun park Rogla je poligon za deskarje in smučarje prostega sloga, na Štajersko pa vsako leto privabinajbolj zagnane športnike, ki se po dnevu, polnem aktivnosti na prostem, radi sprostijo. Wellness center Natura ponuja doživetje, navdihnjeno z neponovljivo naravo. Wellness center Planka je poln pohorske folklore, topline in domačnosti, zdravilišče Terme Zreče pa omogoča sproščujočo razvajanje v vročih termalnih vrelcih.

terme