Adria Airways Logo Adria Airways

Smučanje na Krvavcu

Besedilo: Maja Jaklič Fotografije: Iztok Medja

Spust po belih strminah požene kri po žilah

Krvavec velja za eno najbolj priljubljenih in obiskanih slovenskih smučišč. Kako tudi ne, saj se planinski pašniki nad slikovitimi gorenjskimi vasicami pozimi spremenijo v pravi smučarski raj, ki je povrhu tega od Ljubljane oddaljen vsega 25 kilometrov. Smučarsko središče odlikuje 30 kilometrov prog različnih zahtevnosti, ki se raztezajo na nadmorski višini od 1450 do 1971 metrov. To zagotavlja dobre pogoje za smučanje na naravnem in kompaktnem snegu ter sto smučarskih dni na sezono. Zahtevnejši smučarji lahko izkušnjo popestrite v snežnem parku, na tekmovalnem poligonu, progi z elektronskim merjenjem časa ali progi z nesteptanim snegom; začetniki pa na poligonu za začetnike ali v šoli smučanja.

Če vas morda tik pod Krvavcem zgrabi silna želja po spuščanju po belih strminah, pa nimate opreme, omogočajo v smučarskem središču tudi izposojo, pa naj bodo to smuči, palice, čevlji, snowboardi, čelade ali hlače in rokavice – skratka vse, kar potrebujete za prijetno in brezskrbno uživanje na belih strminah. Odrasli boste za smuči ali snowboard odšteli od 19, za smučarske oziroma board čevlje pa od 11 evrov na dan.

980x500 krvavec foto Iztok Medja

Pristajate na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana? Poglejte skozi okno in med gorami Kamniško-Savinjskih Alp poiščite Krvavec. Smučišče je namreč od letališča oddaljeno vsega 8 kilometrov in tako velja za najbližje smučišče mednarodnemu letališču v Evropi.