Adria Airways Logo Adria Airways

Fluturimet Amsterdam - Prishtinë

Fluturimet Lubjanë – Prishtinë

Kur Kosova shpalli pavarësinë në 17 shkurt 2008, në Prishtinë u zbulua me solemnitet një skulpturë e madhe në të cilën shkruhej fjala NEWBORN. Skulptura u shfaq në kopertinën e New York Times dhe është bërë një prej vendeve më të njohura tërheqëse të qytetit. Shkronjat e skulpturës, e cila ka fituar një numër shkrimesh, janë të vizatuara me ngjyrat e flamujve të vendeve që kanë njohur pavarësinë e Kosovës.

Prishtina, kryeqyteti i vendit me shumicë shqiptare, shquhet edhe për një statujë të heroit kombëtar shqiptar Skënderbeu, i cili në shekullin e pesëmbëdhjetë ndaloi ekspansionin osman dhe të cilit Vivaldi i ka dedikuar operën Skënderbeu. Në mesjetë Prishtina ishte qendra e mbretërisë serbe, por më vonë ajo kaloi në duart e turqve osmanë. Fatkeqësisht, shumica e arkitekturës nga periudha osmane u shkatërrua pas Luftës së Dytë Botërore.

Në një prej ndërtesave që kanë mbijetuar, sot ndodhet Muzeu Emin Gjiku, të cilin ia vlen ta vizitosh, ndërsa Hamami i Madh i Prishtinës, ish-kompleksi i banjave turke, po restaurohet sipas pamjes së tij origjinale. Muzeu Kombëtar i Kosovës ndodhet në një ndërtesë të frymëzuar nga arkitektura austro-hungareze, ndërsa vende të tjera interesante që ia vlen të vizitohen janë varreza e rinovuar hebraike dhe rrënojat e qytetit romak të Ulpianës.

Shijo këto avantazhe nga Adria

 • për çdo fluturim fiton milje si shpërblim me programin e besnikërisë Miles & More
 • standardet e larta të Star Alliance në të gjithë rrjetin, për të garantuar një udhëtim komod
 • profili yt MyAdria dhe ofertat ekskluzive

Fluturimet Lubjanë – Prishtinë

 • 8 kg bagazhe dore
 • zgjedhje e lirë e ndenjëses
 • check-in falas

Informacion për fluturimin

Kohëzgjatja:
Distanca:

Aeroporti Schiphol (AMS)

Aeroporti Schiphol (AMS)

Aeroporti i Amsterdamit Schiphol – një prej aeroporteve me më shumë lëvizje në Evropë dhe aeroporti kryesor i Holandës – ndodhet 14 km në jugperëndim të qendrës së Amsterdamit. Aeroporti ka një terminal kryesor me tre nivele dhe tre salla të mëdha nisjesh.

Në aeroport mund të shkoni nga qendra e qytetit me tren, autobus ose taksi, ose mund të merrni një makinë me qira. Udhëtimi me tren deri në qendrën e qytetit zgjat rreth 20 minuta. Me taksi, udhëtimi zgjat 30 minuta.

Lexoni më shumë rreth Aeroportit Schiphol.

Orari AMS-PRN (përmes LJU)

 • HËN

  1. JP9703 14:50 15:55 JP119 19:30 21:40
 • MAR

  1. JP435 10:15 12:00 JP838 12:30 13:55
  2. JP9700 11:15 12:20 JP115 15:30 17:40
  3. JP9765 17:25 18:45 JP157 21:30 23:20
 • MËR

  1. JP9765 17:25 18:45 JP157 21:30 23:20
 • ENJ

  1. JP9700 11:15 12:20 JP115 15:30 17:40
  2. JP9765 17:25 18:45 JP157 21:30 23:20
  3. JP499 20:00 21:45 JP890 22:40 00:05
 • PRE

  1. JP435 09:45 11:30 JP838 12:30 13:55
  2. JP9765 17:25 18:45 JP157 21:30 23:20
 • SHT

  1. JP9765 17:25 18:45 JP157 21:30 23:20
 • DIE

  1. JP9700 11:15 12:20 JP115 15:30 17:40
  2. JP9765 17:25 18:45 JP157 21:20 23:10
  3. JP499 20:00 21:45 JP890 22:40 00:05

E vlefshme nga 28 tetori 2018 deri në 30 mars 2019 përveçse kur përcaktohet ndryshe. Oraret që tregohen këtu janë sipas orës lokale. Oraret janë vetëm për qëllime informimi dhe mund të ndryshohen pa dhënë njoftim paraprak.