Adria Airways Logo Adria Airways

Fluturimet Dyseldorfi - Prishtinë

Fluturimet Lubjanë – Prishtinë

Kur Kosova shpalli pavarësinë në 17 shkurt 2008, në Prishtinë u zbulua me solemnitet një skulpturë e madhe në të cilën shkruhej fjala NEWBORN. Skulptura u shfaq në kopertinën e New York Times dhe është bërë një prej vendeve më të njohura tërheqëse të qytetit. Shkronjat e skulpturës, e cila ka fituar një numër shkrimesh, janë të vizatuara me ngjyrat e flamujve të vendeve që kanë njohur pavarësinë e Kosovës.

Prishtina, kryeqyteti i vendit me shumicë shqiptare, shquhet edhe për një statujë të heroit kombëtar shqiptar Skënderbeu, i cili në shekullin e pesëmbëdhjetë ndaloi ekspansionin osman dhe të cilit Vivaldi i ka dedikuar operën Skënderbeu. Në mesjetë Prishtina ishte qendra e mbretërisë serbe, por më vonë ajo kaloi në duart e turqve osmanë. Fatkeqësisht, shumica e arkitekturës nga periudha osmane u shkatërrua pas Luftës së Dytë Botërore.

Në një prej ndërtesave që kanë mbijetuar, sot ndodhet Muzeu Emin Gjiku, të cilin ia vlen ta vizitosh, ndërsa Hamami i Madh i Prishtinës, ish-kompleksi i banjave turke, po restaurohet sipas pamjes së tij origjinale. Muzeu Kombëtar i Kosovës ndodhet në një ndërtesë të frymëzuar nga arkitektura austro-hungareze, ndërsa vende të tjera interesante që ia vlen të vizitohen janë varreza e rinovuar hebraike dhe rrënojat e qytetit romak të Ulpianës.

Shijo këto avantazhe nga Adria

 • për çdo fluturim fiton milje si shpërblim me programin e besnikërisë Miles & More
 • standardet e larta të Star Alliance në të gjithë rrjetin, për të garantuar një udhëtim komod
 • profili yt MyAdria dhe ofertat ekskluzive

Fluturimet Lubjanë – Prishtinë

 • 8 kg bagazhe dore
 • zgjedhje e lirë e ndenjëses
 • check-in falas

Informacion për fluturimin

Kohëzgjatja:
Distanca:

Në zemër të shtadit federal gjerman të Rinit Verior - Vestfalisë, shtrihet aeroporti i Dyseldorfit – DUS. Ky aeroport modern, me tre terminale, është i treti për nga madhësia në Gjermani dhe është bërë një qendër tërheqëse për fluturimet për trafikun ndërkombëtar. Më shumë se 22 milionë pasagjerë fluturojnë këtu çdo vit drejt 200 destinacioneve në mbarë botën.

Udhëtimi i pandërprerë është një prej vizioneve të aeroportit, i cili është vetëm shtatë kilometra nga qyteti i Dyseldorfit. Ju mund të shkoni në qendër të Dyseldorfit me autobus, taksi ose S-Bahn (rrjeti urban i tramvajeve), dhe aeroporti ofron gjithashtu edhe akses të drejtpërdrejtë në trenat me shpejtësi të lartë që ofrojnë lidhje të shkëlqyera në të gjithë vendin.

Shikoni më shumë rreth Aeroportit të Dyseldorfit - DUS.

Orari DUS-PRN (përmes LJU)

 • HËN

  1. JP9783 06:00 06:50 JP115 09:30 11:40
  2. JP9702 17:40 18:30 JP119 19:30 21:40
 • MAR

  1. JP9701 11:50 12:40 JP115 15:30 17:40
  2. JP9704 18:30 19:35 JP157 21:30 23:20
  3. JP9705 19:30 20:35 JP157 21:30 23:20
 • MËR

  1. JP9783 06:00 06:50 JP115 09:30 11:40
  2. JP9704 18:30 19:35 JP157 21:30 23:20
  3. JP9705 19:30 20:35 JP157 21:30 23:20
 • ENJ

  1. JP9701 11:50 12:40 JP115 15:30 17:40
  2. JP9704 18:30 19:35 JP157 21:30 23:20
  3. JP9705 19:30 20:35 JP157 21:30 23:20
 • PRE

  1. JP9783 06:00 06:50 JP115 09:30 11:40
  2. JP9704 18:30 19:35 JP157 21:30 23:20
  3. JP9705 19:30 20:35 JP157 21:30 23:20
 • SHT

  1. JP9783 06:00 06:50 JP115 09:00 11:10
  2. JP9704 18:30 19:35 JP157 21:30 23:20
  3. JP9705 19:30 20:35 JP157 21:30 23:20
 • DIE

  1. JP9701 11:50 12:40 JP115 15:30 17:40
  2. JP9704 18:30 19:35 JP157 21:20 23:10
  3. JP9705 19:30 20:35 JP157 21:20 23:10

E vlefshme nga 28 tetori 2018 deri në 30 mars 2019 përveçse kur përcaktohet ndryshe. Oraret që tregohen këtu janë sipas orës lokale. Oraret janë vetëm për qëllime informimi dhe mund të ndryshohen pa dhënë njoftim paraprak.