Adria Airways Logo Adria Airways

Fluturimet Kopenhagë - Prishtinë

Fluturimet Lubjanë – Prishtinë

Kur Kosova shpalli pavarësinë në 17 shkurt 2008, në Prishtinë u zbulua me solemnitet një skulpturë e madhe në të cilën shkruhej fjala NEWBORN. Skulptura u shfaq në kopertinën e New York Times dhe është bërë një prej vendeve më të njohura tërheqëse të qytetit. Shkronjat e skulpturës, e cila ka fituar një numër shkrimesh, janë të vizatuara me ngjyrat e flamujve të vendeve që kanë njohur pavarësinë e Kosovës.

Prishtina, kryeqyteti i vendit me shumicë shqiptare, shquhet edhe për një statujë të heroit kombëtar shqiptar Skënderbeu, i cili në shekullin e pesëmbëdhjetë ndaloi ekspansionin osman dhe të cilit Vivaldi i ka dedikuar operën Skënderbeu. Në mesjetë Prishtina ishte qendra e mbretërisë serbe, por më vonë ajo kaloi në duart e turqve osmanë. Fatkeqësisht, shumica e arkitekturës nga periudha osmane u shkatërrua pas Luftës së Dytë Botërore.

Në një prej ndërtesave që kanë mbijetuar, sot ndodhet Muzeu Emin Gjiku, të cilin ia vlen ta vizitosh, ndërsa Hamami i Madh i Prishtinës, ish-kompleksi i banjave turke, po restaurohet sipas pamjes së tij origjinale. Muzeu Kombëtar i Kosovës ndodhet në një ndërtesë të frymëzuar nga arkitektura austro-hungareze, ndërsa vende të tjera interesante që ia vlen të vizitohen janë varreza e rinovuar hebraike dhe rrënojat e qytetit romak të Ulpianës.

Shijo këto avantazhe nga Adria

  • për çdo fluturim fiton milje si shpërblim me programin e besnikërisë Miles & More
  • standardet e larta të Star Alliance në të gjithë rrjetin, për të garantuar një udhëtim komod
  • profili yt MyAdria dhe ofertat ekskluzive

Fluturimet Lubjanë – Prishtinë

  • 8 kg bagazhe dore
  • zgjedhje e lirë e ndenjëses
  • check-in falas

Informacion për fluturimin

Kohëzgjatja:
Distanca:

Aeroporti i Kopenhagës, Kastrup (CPH)

Aeroporti i Kopenhagës, Kastrup (CPH)

Aeroporti i Kopenhagës, Kastrup – aeroporti kryesor që i shërben Kopenhagës dhe rajonit më të gjerë dhe aeroporti me më shumë lëvizje në Skandinavi – ndodhet në ishullin e Amagerit, 8 km në juglindje të qendrës së Kopenhagës. Aeroporti ka tre terminale të ndërlidhura.

Rruga më e shpejtë për të arritur në qendrën e Kopenhagës nga aeroporti është me tren. Udhëtimi zgjat 20 minuta. Drejt qendrës së qytetit shkon edhe një linjë metroje e shpejtë dhe komode. Autobusi do t'ju çojë në qendrën e Kopehnagës brenda gjysmë ore, ose mund të merrni një taksi apo të merrni me qira një makinë.

Lexoni më shumë rreth Aeroportit të Kopehnagës.