Flota

 • Airbus A319

  a319 out2
  A319 layout Adria 2014

  Avioni Airbus A319-111/132 është projektuar për fluturime në distanca të shkurtra dhe të mesme. Ai është i pajisur me motorë CFM 56-5B5 të prodhuar nga CFM International ose me motorë IAE V2524-A5 të prodhuar nga International Aero Engines dhe paraqet përmirësimet më të fundit të dizajnit dhe teknologjisë që kontribuojnë në efikasitet më të mirë në karburant dhe ndihmojnë në reduktimin e emetimeve. Në flotën e Adria Airways, avioni ofron 142 ose 144 vende në një strukturë me dy klase. Dizajni i shkëlqyer i kabinës së pasagjerëve ofron edhe më shumë komoditet dhe krijon një atmosferë relaksuese për pasagjerët gjatë të gjithë udhëtimit.

  Gjatësia
  33,84 m
  Lartësia
  11,76 m
  Hapja e krahëve
  34,10 m
  Shpejtësia
  900 km/h
  Lartësia maksimale e fluturimit
  11,700 m
  Distanca që përshkon
  6,650 km
  Numri i ndenjëseve
  142/144
  Avionë në përdorim
  2x
 • Bombardier CRJ900LR

  crj900 in2
  crj900 out2

  Avioni Bombardier CRJ900LR është pasardhësi dhe versioni më i zgjeruar i avionit rajonal të suksesshëm të pasagjerëve CRJ200. Ai është projektuar për fluturime në distanca të shkurtra dhe të mesme dhe mund të përshkojë një distancë të krahasueshme me atë të avionëve më të mëdhenj. Ai vihet në punë nga dy motorë GE CF-34-8C5 të prodhuar nga korporata amerikane General Electric. CRJ900 në flotën e Adria Airways ka 86 ndenjëse në një strukturë me dy klase që mund të përshtatet sipas kërkesave të fluturimeve specifike. Dizajni i kabinës ndihmon në sigurimin e një atmosfere komode dhe relaksuese gjatë të gjithë fluturimit.

  Gjatësia 36,40 m
  Lartësia 7,51 m
  Hapja e krahëve 24,90 m
  Shpejtësia 882 km/h
  Lartësia maksimale e fluturimit 12,496 m
  Distanca që përshkon 3,660 km
  Numri i ndenjëseve 86/90
  Avionë në përdorim 9x
 • Bombardier CRJ700ER

  CRJ700 out
  CRJ700 in

  Bombardier CRJ700ER është versioni i zgjatur i avionit të suksesshëm të linjave ajrore CRJ200. Ai është projektuar për fluturime në distanca të shkurtra dhe të mesme dhe ka një gamë të krahasueshme me atë të avionëve më të mëdhenj. Ai vihet në punë nga dy motorë GE CF-34-8C5B1 nga prodhuesi amerikan General Electric. Në flotën e Adria Airways CRJ700ER ka 70 ndenjëse në një strukturë me dy klase dhe mund të përshtatet sipas nevojave specifike të fluturimit. Dizajni i kabinës ndihmon në sigurimin e një atmosfere komode dhe qetësuese gjatë gjithë fluturimit.

  Gjatësia 32,51 m
  Lartësia 7,57 m
  Hapja e krahëve 23,24 m
  Shpejtësia 876 km/h
  Lartësia maksimale e fluturimit 12,497 m
  Distanca që përshkon 2,785 km
  Numri i ndenjëseve 70/72
  Avionë në përdorim 2x
 • Saab 2000

  Saab 20001

  Saab 2000 është një avion me helikë turbo me dy motorë me shpejtësi të lartë, i projektuar për fluturime të shkurtra. Me një shpejtësi maksimale udhëtimi prej 690 km/orë (370 kts) dhe një lartësi maksimale prej 9450 m (31 000 këmbë) konsiderohet si avioni komercial me helikë turbo më i shpejtë në botë. Në flotën e Adria Airways avioni ofron një konfigurim me 50 ndenjëse. Kabina është e pajisur me ndenjëse komode lëkure, kontroll klime dhe sistem për reduktimin e zhurmës. Flota e Adria Airways ka 6 avionë të tillë, të gjithë me shpejtësi reaktive në nivele ekonomie me helikë turbo.

  Gjatësia 27,28 m
  Lartësia 7,72 m
  Shtrirja e krahëve 24,76 m
  Shpejtësia 685 km/orë
  Lartësia maksimale 9,450 m
  Distanca e përshkuar 2,869 km
  Numri i ndenjëseve 50
  Avionë në përdorim 6x