Adria>Fluturimet dhe destinacionet>Flota>Airbus A319

Airbus A319

Avioni Airbus A319-111/132 është projektuar për fluturime në distanca të shkurtra dhe të mesme. Ai është i pajisur me motorë CFM 56-5B5 të prodhuar nga CFM International ose me motorë IAE V2524-A5 të prodhuar nga International Aero Engines dhe paraqet përmirësimet më të fundit të dizajnit dhe teknologjisë që kontribuojnë në efikasitet më të mirë në karburant dhe ndihmojnë në reduktimin e emetimeve. Në flotën e Adria Airways, avioni ofron 142 ose 144 vende në një strukturë me dy klase. Dizajni i shkëlqyer i kabinës së pasagjerëve ofron edhe më shumë komoditet dhe krijon një atmosferë relaksuese për pasagjerët gjatë të gjithë udhëtimit.

Gjatësia
33,84 m
Lartësia
11,76 m
Hapja e krahëve
34,10 m
Shpejtësia
900 km/h
Lartësia maksimale e fluturimit
11,700 m
Distanca që përshkon
6,650 km
Numri i ndenjëseve
142/144
Avionë në përdorim
2x