Adria>Fluturimet dhe destinacionet>Flota>Bombardier CRJ700ER

Bombardier CRJ700ER

Bombardier CRJ700ER është versioni i zgjatur i avionit të suksesshëm të linjave ajrore CRJ200. Ai është projektuar për fluturime në distanca të shkurtra dhe të mesme dhe ka një gamë të krahasueshme me atë të avionëve më të mëdhenj. Ai vihet në punë nga dy motorë GE CF-34-8C5B1 nga prodhuesi amerikan General Electric. Në flotën e Adria Airways CRJ700ER ka 70 ndenjëse në një strukturë me dy klase dhe mund të përshtatet sipas nevojave specifike të fluturimit. Dizajni i kabinës ndihmon në sigurimin e një atmosfere komode dhe qetësuese gjatë gjithë fluturimit.

Gjatësia
32,51 m
Lartësia
7,57 m
Hapja e krahëve
23,24 m
Shpejtësia
876 km/h
Lartësia maksimale e fluturimit
12,497 m
Distanca që përshkon
2,785 km
Numri i ndenjëseve
70/72
Avionë në përdorim
3x