Adria>Fluturimet dhe destinacionet>Flota>Bombardier CRJ900LR

Bombardier CRJ900LR

Avioni Bombardier CRJ900LR është pasardhësi dhe versioni më i zgjeruar i avionit rajonal të suksesshëm të pasagjerëve CRJ200. Ai është projektuar për fluturime në distanca të shkurtra dhe të mesme dhe mund të përshkojë një distancë të krahasueshme me atë të avionëve më të mëdhenj. Ai vihet në punë nga dy motorë GE CF-34-8C5 të prodhuar nga korporata amerikane General Electric. CRJ900 në flotën e Adria Airways ka 86 ndenjëse në një strukturë me dy klase që mund të përshtatet sipas kërkesave të fluturimeve specifike. Dizajni i kabinës ndihmon në sigurimin e një atmosfere komode dhe relaksuese gjatë të gjithë fluturimit.

Gjatësia 36,40 m
Lartësia 7,51 m
Hapja e krahëve 24,90 m
Shpejtësia 882 km/h
Lartësia maksimale e fluturimit 12,496 m
Distanca që përshkon 3,660 km
Numri i ndenjëseve 86/90
Avionë në përdorim 9x