Pyetje të Shpeshta

1. Si mund të blej një biletë në faqen e uebit?

Zgjidhni destinacionin dhe të dhënat e udhëtimit. Ekrani ynë e tregon secilin fluturim më vete. Kushtet e tarifës shfaqen në krye të secilës kolonë tarife. Fluturimi i vajtjes dhe tarifa e tij do të zgjidhen në fillim dhe vetëm më pas do të zgjidhet fluturimi i kthimit dhe tarifa e tij. Përzgjedhja juaj shfaqet në anën e djathtë të ekranit. Vazhdoni me të dhënat e pasagjerit dhe faqen e pagesës. Nëse dëshironi ta blini biletën tani, klikoni këtu.

1.1. Sa kohë paraprakisht mund ta rezervoj biletën time?

1 vit.

1.2. A mund ta bëj rezervimin me telefon?

Po. Na telefononi në numrin +386 1 3691010

1.3. A mund të bëhet rezervim pa bërë pagesën?

Jo, nëse rezervohet në faqen tonë të uebit, duhet të kryhet pagesa në të njëjtën kohë me rezervimin.

1.4. Ku mund ta shikoj rezervimin tim?

Klikoni te "Menaxho fluturimin".

1.5. A mund ta zgjedh ndenjësen time në avion?

Po. Ky shërbim është falas. Ajo mund të rezervohet në kohën e rezervimit ose gjatë checkin-it.

2. Si mund të paguaj në faqen tuaj të uebit?

Operatori ofron mënyrat e mëposhtme të pagesës:

  • me kartë debiti ose krediti (Eurocard/Mastercard, Visa, Visa Electron, Aktiva, Maestro nga Aktiva Group dhe nga bankat e tjera emetuese nëse lejojnë përdorim në internet, karta Diners Club Erste) për blerje në linjë,/li>
  • përmes bankës në linjë Abanet,
  • përmes iDeal, Bancontact/Mr Cash, Giropay, Sofort Überweisung.

Operatori lëshon biletën e cila konsiderohet si faturë për blerësin në një mjet të qëndrueshëm, duke përfshirë analizën e kostove dhe udhëzimet për tërheqje nga blerja dhe kthimin e produkteve, nëse është e nevojshme dhe e mundshme.

Forma e elektronike e kontratës së blerjes – rezervimi (i biletës) ruhet në serverin e operatorit; blerësi mund të ketë akses në kontratë në databazën e fluturimit (Checkmytrip) në çdo moment deri në përfundim të udhëtimit duke futur kodin e rezervimit dhe mbiemrin e pasagjerit, të cilat i japin atij/asaj informacione rreth rezervimit, ose në sistemin qendror të rezervimit të operatorit.

3. Si mund ta kuptoj se blerja ime ishte e suksesshme?

Duhet të merrni dy emaile konfirmimi. I pari është konfirmimi i rezervimit. I dyti është kuponi i biletës elektronike (ITR). Nëse nuk e merrni emailin e dytë, na kontaktoni në numrin +386 1 3691010.

4. Si ta kuptoj nëse bileta ime përfshin bagazhe falas të regjistruara në check-in (First Baggage ose FBAG)?

Bagazhet falas shënohen qartë në biletën elektronike, ku tregohet 1PC. Fjala NO do të thotë se nuk përfshihen bagazhe falas të regjistruara në checkin.

5. Si t'i blej bagazhet e regjistruara në checkin (First Baggage ose FBAG)?

Bileta elektronike duhet të blihet përpara se të blihet FBAG. Për blerje, klikoni lidhjen: Bli këtu. Ose klikoni Informacion – Bagazhi – Bli këtu.

6. Si mund të kryej checkin-in në faqen tuaj të uebit?

Klikoni te Check-in – Zgjidh origjinën Qyteti/Aeroporti – ndiqni udhëzimet. Nëse aeroporti i nisjes nuk është në listë, checkin-i në ueb nuk mund të kryhet. Në këtë rast, checkin-i kryhet në aeroport falas.

Kini parasysh se bileta elektronike nuk është e njëjtë me kartën e imbarkimit. Procesi i checkin-it rezulton në marrjen e kartës së imbarkimit e cila është leja juaj për të hyrë në avion.

Checkin-i në ueb është i disponueshëm 24 orë deri 1 orë para nisjes.

Karta e imbarkimit duhet të jetë e printuar ose të dërgohet në telefonin tuaj smartphone.

7. A mund ta ndryshoj datën e udhëtimit?

Kjo varet nga kushtet e tarifës së biletës së blerë. Nëse lejohet, kjo mund të bëhet duke klikuar "Menaxho fluturimin" ose kontaktoni me agjentin ku e keni blerë, ose na telefononi neve në numrin +386 1 3691010.

8. A mund të ndryshohet/korrigjohet emri në biletë?

Po, nëse bileta përfshin vetëm fluturime të Adria Airways. Për këtë mbahet një komision. Telefononi në numrin +386 1 3691010.

9. A mund të marr rimbursim për biletën time?

Kjo varet nga kushtet e tarifës së biletës së blerë. Nëse lejohet, kjo mund të bëhet duke kontaktuar me agjentin ku e keni blerë.

10. Sa bagazhe dore mund të marr me vete në avion?

Shikoni lidhjen

11. Unë udhëtoj me një foshnjë me vete. Çfarë mund të marr në avion për foshnjën?

Ushqim për foshnja për konsumim në avion, pelena, etj. Karroca për fëmijë konsiderohet si bagazh dore, por duhet të transportohet në vendin e mbajtjes së ngarkesave. Ajo do t'ju merret përpara hyrjes në avion. Më pas atë duhet ta merrni menjëherë pasi të zbrisni nga avioni.

12. Bagazhet e mia janë vonuar/dëmtuar. Çfarë duhet të bëj?

Çdo bagazh i vonuar/dëmtuar duhet të raportohet pranë Zyrës së bagazheve të humbura menjëherë pas mbërritjes në aeroportin e destinacionit. Nëse keni raportuar bagazhe të vonuara/dëmtuara pranë Adria Airways, ju mund të kërkoni kompensim monetar përmes formularit tonë në internet.

13. Kam një kërkesë të përgjithshme. Si mund t'ia dërgoj atë Adria Airways?

Ju mund të na e dërgoni atë përmes formularit në internet.

14. Si mund të kërkoj milje për fluturimet e kaluara?

Kontaktoni direkt me programin e "Udhëtarit të shpeshtë" për të kërkuar milje për një fluturim të kaluar.