Adria>Informacion>Kontaktet>Përgëzimet, ankesat dhe programet e besnikërisë

Përgëzimet, ankesat dhe programet e besnikërisë

Pyetje rreth programit të besnikërisë Miles & More:

T: +386 40 747 440

W: Miles & More

 

Pyetje rreth programit tonë të besnikërisë për bizneset – Adria Corporate Programme:

E: acp@adria.si

W: Adria Corporate Programme

 

Përgëzimet dhe ankesat

A keni udhëtuar me kohët e fundit? Ne duam me kënaqësi të dëgjojmë opinionin tuaj.

Na e dërgoni këtu

Pas dërgimit të një kërkese për kompensim, futni të dhënat e udhëtimit tuaj (numrin e fluturimit dhe datën, kodin e rezervimit, numrin e biletës) dhe një kopje të kartës suaj të imbarkimit.

Nëse e keni dërguar tashmë një kërkesë dhe keni marrë një numër reference, nuk është nevoja ta plotësoni sërish formularin. Mund të na dërgoni një mesazh shtesë këtu.

Për informacion rreth një udhëtimi të ardhshëm apo rezervimi, ose për ndihmë në lidhje me ndryshimin e biletës suaj, ju ftojmë të vizitoni faqen tonë të Pyetjeve të shpeshta ose kontaktoni me personelin tonë të shitjeve.

Nëse dëshironi të anuloni një udhëtim, ju lutemi kontaktoni me zyrën e shitjeve që ka lëshuar biletën tuaj.

Kërkesa për kompensim

Kërkesat për kompensim i presim përmes një formulari online. Në rrethana të jashtëzakonshme mund të plotësoni gjithashtu një formular kërkese dhe mund të na e dërgoni në adresën Adria Airways, d.o.o., Customer Care, Zg. Brnik 130h, 4210 Zg. Brnik.