Adria>Informacion>Pasagjerët me nevoja të veçanta>Udhëtimi i grave shtatzëna

Udhëtimi i grave shtatzëna

Fluturimi gjatë shtatzënisë është i sigurt

Me kusht sigurisht që gruaja shtatzënë të gëzojë shëndet të mirë dhe të ketë shtatzëni pa komplikacione. Përpara udhëtimit, këshillohet që të kryeni një vizitë te gjinekologu, i cili mund t'u japë përgjigje të gjitha pyetjeve tuaja dhe t'ju largojë çdo dyshim.

Data e fundit për udhëtime është java e 37-të e shtatzënisë

Deri në javën e 37-të të shtatzënisë ju mund të udhëtoni pa ndonjë certifikatë të veçantë, megjithëse është mirë që të konsultoheni me mjekun.

Pas javës së 37-të të shtatzënisë, ju nevojitet një certifikatë nga mjeku për të udhëtuar me aeroplan. Certifikata, e cila duhet të lëshohet jo më shumë se shtatë ditë përpara datës së udhëtimit, konfirmon se udhëtimi nuk e dëmton shtatzëninë tuaj.

Mos lini që shtatzënia t'ju pengojë të fluturoni me ne. Ne do të sigurohemi që ju të jeni komode në udhëtimin mes reve.

Sigurohuni që fluturimi gjatë shtatzënisë të jetë i sigurt dhe komod për ju dhe fëmijën tuaj

Nëse mund të planifikoni paraprakisht, koha më e mirë për të fluturuar është mesi i shtatzënisë, afërsisht mes javës së 14-të dhe 28-të, e cila është edhe periudha kur ju ndiheni më mirë. Nëse do të shkoni jashtë vendit për një periudhë të gjatë kohe, mos harroni të llogarisni se në cilën fazë të shtatzënisë do të jeni pas kthimit dhe sigurohuni që të keni një certifikatë nga mjeku nëse është e nevojshme.

Udhëtimi me aeroplan nuk është i përshtatshëm për nënat dhe të sapolindurit brenda shtatë ditëve të para pas lindjes. Këshillohet që të mbani me vete librin ose kartelën e regjistrimit të shtatzënisë, së bashku me dokumentet e udhëtimit, duke qenë se kjo përmban të gjithë informacionin e nevojshëm rreth shtatzënisë suaj.

Rregullat rreth fluturimit gjatë shtatzënisë mund të ndryshojnë sipas linjave ajrore, prandaj sigurohuni që të kontrolloni me kujdes kur rezervoni fluturimet. Zgjedhja e ndenjëses së duhur. Ndenjëset pranë korridorit ju ofrojnë komoditetin maksimal dhe rrugën më të shkurtër deri në tualet.

Për sigurinë tuaj, shtrëngojeni rripin e sigurimit poshtë barkut tuaj. Rekomandojmë që gjatë fluturimit të lëvizni mjaftueshëm (për shembull duke i lëvizur këmbët në formë rrethore gjatë kohës që jeni ulur). Nëse keni çfarëdolloj vështirësie, thërrisni pa vonesë ekuipazhin e kabinës.

Nëse jeni shtatzënë dhe po udhëtoni me një fëmijë tjetër me vete, mos harroni të lexoni këshillat tona rreth përgatitjes së fëmijëve për fluturim.

Travelling when pregnant 2 SQ