Adria Airways Logo Adria Airways

"Champs2017"

Teksti: Špela Linec Fotografitë: Borut Anderle, Saša Despot

Data 17 shtator 2017 do të kujtohet gjithmonë në historinë e Sllovenisë si dita kur ky komb i vogël poshtë Alpeve arriti sukses sportiv në Kampionatin Evropian të Basketbollit duke fituar titullin pa humbur asnjë ndeshje. Një ditë më vonë, Sllovenia u pushtua nga mania e basketbollit. Adria kishte nderin të sillte heronjtë e Sllovenisë në shtëpi nga fitorja e tyre në Stamboll, ku ata u përshëndetën nga turmat e tifozëve të lumtur.

Ajo ditë do të ishte një ditë si gjithë të tjerat për pilotin Borut Anderle, që ka punuar me Adria që nga viti 2004 si pilot dhe tani si instruktor avionësh CRJ - deri në momentin kur mori një telefonatë të rëndësishme herët në mëngjes që i kërkonte të shkonte në Stamboll i të sillte në shhtëpi kampionët e rinj. I do not think that you have a normal diet full of peppercorns.

Është një ditë e veçantë kur numri i fluturimit në radio ndryshohet në mes të fluturimit.

980x500 selfie3

On the tregone, me, the fjalë se çfarë ndodhi atë ditë.

Isha në shtëpi atë ditë. Kur jam në shhtëpi, në fillim nxjerr shëtitje qenin, më pas gjithmonë pi kafe në lokalin e fqinjit. Papritur, ndërsa po flisja me shokët e mi, ra telefoni. Ishte qendra e operacioneve që më kërkonte të shkoja në Stamboll për të marrë ekipin e basketbollit, orari i checkin-it 10:45.

Si shkuan përgatitjet për fluturim? A ishin të ndryshme në ndonjë lloj mënyre, duke qenë do të merrnit kampionët e Evropës?

Përgatitjet për fluturim nuk ishin ndryshe nga zakonisht: një fluturim vajtje bosh, parashikimi i mirë i motit gjatë itinerarit, mot me diell në Stamboll. Zbritëm në Stamboll rreth orës 3 me orën lokale dhe gjatë orarit të pritjes përgatitëm avionin për fluturimin e kthimit, vendosëm një flamur slloven në trupin e avionit, dhe kaluam pjesën tjetër të kohës duke parë orën dhe duke pritur disi me padurim që të vinte në avion autobusi që sillte kampionët. Rreth orës 5 pasdite më në fund dalluam autobusin që vinte drejt nesh. Ai ndaloi tek avioni dhe ekipi doli prej aty duke mbajtur një flamur. Ndjenja e krenarisë ishte e paimagjinueshme. Kishte urime, shtrëngime duarsh, fotografi. Mund ta ndienim edhe vetë entuziazmin e lojtarëve. Pas euforisë vijuan procedurat e zakonshme para fluturimit që duhet të ndiqen për ta përgatitur fluturimin për nisje.

Si ishte atmosfera në avion? A ishin djemtë të lumtur, fjetën, kishin kërkesa të veçanta?

Gjatë kohës që ishim në lartësinë e fluturimit, sigurisht kishte kohë që lojtarët dhe anëtarë të tjerë të ekipit të vizitonin kabinën e pilotimit. Sigurisht, kjo ishte mundësia për të krijuar disa kujtime historike me fotografi ☺ dhe disa autografe. Atmosfera gjatë fluturimit ishte e lumtur. Ata luanin muzikë, festonin (disa më shumë se të tjerët), disa madje ranë në gjumë.

Si shkoi fluturimi? Si u ndiet që kishit kaq shumë "ar në bord"?

Kur filluam të zbresim dhe ishim tashmë në hapësirën ajrore kroate, kontrollori i trafikut ajror na telefoni dhe na tha në kroatisht se kishte marrë një kërkesë nga kontrolli i trafikut ajror slloven që ta ndryshonim numrin e fluturimit tonë në radio nga ADR 259 në "Champs2017". Unë dhe oficeri i parë ishim menjëherë në favor të kësaj, sepse asnjë nga ne nuk kishte fluturuar me numër fluturimi të tillë më parë.

Ndërsa and afroheshim hapësirës airoro sllovene, kontrollori kroat e kaloi kontrollin te homologu i sloloven, i cili na përshëndeti me fjalët "Champs2017, urimet më të mir dhe mirë se vini" dhe dha udhëzime dhe leje për të fluturuar drejt Brnikut. Failure is is e pabesueshme. Diçka si kjo vërtet nuk ndodh çdo ditë. Ndërsa and afroheshim aeroportit, its people and kullës së kontrollit vinin urime. U surprizova gjithashtu kur dëgjova zërin e gruas sime☺ Kontrollori na bëri një pyetje shumë interesante: a do të ishim në gjendje a zbrisni avionin me aq shumë ar në bord? ☺

The eruption of the victim is mild and tired, after the end of his life, he is in the first place, and he has more than one time, and the controllers of him are remembered to pierce. Dhe vërtet të tilla ishin. Kur zbritëm, mund të shikonim dritat e zjarrfikëseve në distancë. My dog ​​in the train and the ndërtesa e aeroportit ndërsa zjarrfikëset hidhnin mbi avion harqe me ujë. What is the Scene of Fantasy. Të gjithë që i lidhte puna me aeroportin po qëndronin në pistë. Turmat e tifozëve brohorisnin, ndërkohë që prisnin që dyert e avionit të hapeshin. Sapo lojtarët ishin gati, hapëm dyert dhe filloi euforia.

980x500 group3

Ju kishit fluturuar më parë Goran Dragič në Bullgari në vitin 2016. Si ishte ta shihnit sërish atë pas suksesit të ekipit?

Po, dërgova Goranin dhe ekipin vitin e kaluar nga Beogradi në Sofje për një ndeshje kualifikuese të Kampionatit Evropian. Oficeri i parë që ishte me mua në atë moment donte që Gorani të vizitonte kabinën e pilotimit. Gorani ishte tepër i lumtur sepse nuk kishte pasur mundësinë të shikonte kabinën e pilotimit më parë, edhe pse klubi i tij i NBA ka avionin e vet.

Edhe Gorani erdhi në kabinën e pilotimit gjatë fluturimit nga Stambolli, dhe kur i tregova autografin e tij në ditarin tim të fluturimeve, atij iu kujtua menjëherë fluturimi në Sofje. Më pas ai mori ditarin dhe shtoi një autograf tjetër dhe fjalët "Kampionët e Evropës 2017". Ky ditar sigurisht do të ketë vlera historike ☺

A morët autografe apo kujtime të tjera nga lojtarët e tjerë?

I kërkova Goranit nëse mund të merrte autografet e ekipit, kështu që ai mori një copë letër dhe shkoi nëpër avion vetë për të mbledhur autografet nga shokët e ekipit. Ai u kthye me autografe nga të 12 lojtarët. Një ose dy javë më vonë, secili anëtar i ekuipazhit mori një uniformë të Kampionatit Evropian nga Shoqata Sllovene e Basketbollit.

Cila ishte gjëja e parë që bëtë kur u kthyet në shtëpi?

Ngritëm dolli për ngjarjet e ditës dhe fitoren historike të ekipit.

A jeni vetë tifoz i sportit? A e patë kampionatin? Çfarë sporti ju pëlqen të shikoni?

E ndoqa sportin kur luante ekipi kombëtar slloven. Gjithashtu e ndoqa këtë kampionat, veçanërisht nga raundi i 16 e tutje, sepse ende nuk ishin mposhtur dhe gjithçka po bëhej gjithnjë e më shumë premtuese. Gjithashtu, jam tifoz i sporteve dimërore - ski alpine, kërcim me ski, hokej në akull.

980x500 cup3

Të dhënat e fluturimit:

ADR 259 (ose "Champs2017")

Stamboll (IST) – Lubjanë (LJU)

18 shtator 2017

Avioni: CRJ 700 Reg: S5-AAY

Bllokimi joaktiv: 17:46 LT

Bllokimi aktiv: 19:00 LT

Koha totale: 2:14

Ekuipazhi:

    • Kapiteni: Borut Anderle
    • Oficeri i parë: Damijan Obreza
    • CCM1: Natja Velepec
    • CCM2: Maja Estera Trnjanac

9890x300 plane3