Adria Airways Logo Adria Airways

Elbphilharmonie

Fotografitë: Elbphilharmonie

Kur mendojmë për Hamburgun, mendojmë për portin ku mijëra evropianë u nisën drejt Botës së Re dhe ku anijet sollën në Evropë mallra nga e gjithë bota. Ndërtesa mbresëlënëse Elbphilharmonie e Hamburgut ndodhet në një zonë që deri kohët e fundit ishte e pushtuar nga magazina gjigante.

Në ndërtesën e re të cilës vendasit i kanë dhënë emërtimin e dashur "Elfi", ndodhet një prej sallave të koncerteve më të mëdha dhe më të avancuara nga ana akustike në botë. "Elfi" është bërë gjithashtu një pikë referimi në qytet dhe në fakt është ndërtesa e banuar më e lartë në Hamburg, me një lartësi totale prej 108 metrash. Ajo ka një fasadë të veçantë prej xhami dhe është po aq impresionuese edhe nga brenda. Përveç dy sallave të koncerteve, në të ndodhet një hotel dhe kompleks konferencash me qendër relaksi, restorante dhe apartamente banimi.

elbphilharmonie980 4