Adria Airways Logo Adria Airways

Kështjella e Bledit – Një pamje e mrekullueshme e Bledit

Teksti: Mankica Kranjec Fotografitë: Rožle Bregar

35 km nga Aeroporti i Lubjanës

E ngritur mbi një shkëmb 130 metra të lartë mbi një liqen akullnajor, si një kartolinë me fotografi të përkryer, Kështjella e Bledit është një element i rëndësishëm i pamjes mahnitëse të Bledit që është e famshme në të gjithë botën. Udhëtarët nga brenda dhe jashtë vendit kanë shkruar rreth bukurive të kësaj perle të Alpeve, dhe ky rezort kozmopolit vazhdon të jetë një prej atraksioneve më ikonike të Sllovenisë sot. Kështjella, nga pika e saj më e lartë e së cilës mund të shihet gjithçka rrotull, ofron padyshim pamjen më të bukur të liqenit, me ishullin e vet. Një prej atraksioneve më të mëdha kulturore dhe turistike të Sllovenisë, Kështjella e Bledit është gjithashtu vendi ideal për një dasmë përrallore, e cila zgjidhet nga çifte të panumërta nga e gjithë bota si vendi për ditën e një dasme përrallore.  

Ndërtesat e kështjellës zbukurohen nga emblema dhe arkitektura piktoreske e vetë kështjellës plotësohet nga një muze në të cilin vizitorët mund të shohin një ekspozitë që tregon zhvillimin e Bledit gjatë historisë. Jo më pak interesante është shtypshkronja e kështjellës, ku mund të mësoni rreth teknikave tradicionale të shtypshkrimit, si dhe qilarin e verërave të kështjellës, ku mund të vulosni me dyllë shishen tuaj me verë.

bled982