Adria Airways Logo Adria Airways

Kështjella Otočec – Një kështjellë përrallore e ndërtuar mbi ujë

Teksti: Mankica Kranjec Fotografitë: Grad Otočec

102 km nga Aeroporti i Lubjanës

E rrethuar nga një natyrë e virgjër, Kështjella Otočec qëndron mbi një ishull të vogël në mes të ujërave të gjelbra të lumit Krka. Është e vetmja "kështjellë ujore" në Slloveni, e vendosur në një park të mrekullueshëm të mbjellë me pemë vendase dhe indigjene. Otočec gjithashtu ka një popullatë me mjellma të bardha të bukura. Dikur shtëpia e kalorësve të Otočec, kjo kështjellë përrallore është një gërshetim i arkitekturës gotike dhe të rilindjes, dhe sigurisht që do të mrekullojë të gjithë ata që kanë ëndërruar rreth jetës pas mureve të kështjellës.

Sot ajo është kthyer plot imagjinatë në një hotel luksoz me dhoma të mrekullueshme, një restorant të shkëlqyer dhe plot sharm që do të kënaqë edhe shijet më të kërkuese. Një ambient i pakrahasueshëm për festime luksoze dhe dasma të mrekullueshme, ajo ofron një përvojë të papërsëritshme të një periudhe të kaluar me të gjitha komoditetet e të tashmes. Shëtitni përmes parkut, drejtohuni për një lojë me golf ose eksploroni zonën përreth me trashëgiminë e vet të pasur kulturore, peizazhin magjepsës dhe banorët miqësorë.

otocec982