Adria Airways Logo Adria Airways

Kopshti Zoologjik i Pragës

Teksti: Tina Keber Fotografitë: Kopshti Zoologjik i Pragës

17 km nga Aeroporti i Pragës

Ky kopsht zoologjik në shpatet e një kodre mbi lumin Vltava strehon 144 specie të rrezikuara kafshësh. Prej kohësh është njohur për programet e veta të suksesshme të shumimit, me numër rekord lindjesh. Vitin e kaluar në kopshtin zoologjik lindën dy tigra malajzie, veçanërisht e rëndësishme duke pasur parasysh se në natyrë jetojnë vetëm 400 të tillë. Kopshti zoologjik krenohet gjithashtu me një elefant bebe të lindur në rrethimin gjigant që ndan me tetë elefantë të rritur. Mënyra më e mirë për të parë tufën e elefantëve është përmes teleferikut të kopshtit zoologjik që është veçanërisht i pëlqyer nga fëmijët.

Mundësi të tjera për të parë kafshët nga afër përfshijnë pellgun e hipopotamit, ku muret prej xhami lejojnë vizitorët të kundrojnë hijeshinë me të cilën këto kafshë gjigante afrikane lëvizin nën ujë, dhe pavijonin e xhunglës indoneziane me pemët e veta gjigante, ku mund të vëzhgoni orangutangët dhe dragonjtë komodo, hardhucat më të mëdha në botë dhe një specie e rrezikuar. Lakuriqët e natës fluturojnë mbi kokë ndërsa ecni përmes një shpelle të errët dhe e gjithë përvoja plotësohet nga tingujt e zogjve tropikalë.

praguezoo982