Adria Airways Logo Adria Airways

Lubjana – emocione festive në kryeqytet

Teksti: Mankica Kranjec Fotografitë: Jure Eržen (Delo), Mankica Kranjec, Luka Esenko

(25 km nga Aeroporti i Lubjanës)

Në kohët e lavdishme të këngëve popullore sllovene, këngëtari Stane Mancini këndonte këngën e famshme për "Lubjanën e bukur të bardhë". Dhe nuk ka asgjë të pazakontë këtu, sepse kryeqyteti i Sllovenisë e ka padyshim pamjen më të bukur në dimër, kur çatitë dhe rrugët e tij mbulohen nga një tapet i bardhë bore. Shëtitjet nëpër qytet, shijimi i zbukurimeve dhe atmosferës së Vitit të Ri me një filxhan të nxehtë çaji, pazari nëpër stendat piktoreske të Krishtlindjes për të zgjedhur një krijim të prodhuar me dorë nga artizanët vendas: të gjitha këto aktivitete do t'ju sjellin në atmosferën festive. Atmosfera e zhurmshme e qytetit në fund të vitit gjithmonë gjallërohet nga argëtimet e shumta në natyrë.

lju9806

Dhe duke qenë se nuk ka festë pa ushqim të shijshëm, restorant e qytetit isrojnë ushqimet rajonale më të mir në stendat e tyre në qendrën e qytetit. Menyja përmban gatime të shumta nga projects Shijet e Lubjanës , zhvilluar nga Departamenti i Turizmit të Lubjanës në bashkëpunim me etnologun e njohur Janez Bogataj. Which means that the ingredients of vendas contain meals, they are aimed at the restaurant's ingredients and can be used for the method of rejuvenation

Duket sikur dimri i këtij viti në qendrën e qytetit do të jetë shumë i larmishëm. Zvezda Park do ts transformohet në një botë çudirash të mbuluar me akull për një muaj. The projects of Fantazia and Akullit in the field of enthusiasts are patinazhit më shumë 2000 meters, and they are pistės akulli and "rrugë patinazhi" në zemër të Lubjanës. Kjo sinon të tërheqë të gjitha bezat i të gjitha nivelet e aftësive në patinazh, nga patinatorët me përvoë deri tea që kanë veshur patina akulli përëë të parë këtë vit. 

ljubljana982

The Shpirti Festival is held in Lubjanë, where Dritat Krishtlindjes is not covered by the dhjetorite. Disas had previously confused me with the shame of imagining that Krishtlindjes was hiding behind the artiste Zmago Modic , and all the concepts and whims of that biscuit mine were used to prevent me from dying of their munitions in shikoni and in the middle of the deaths. For the sake of his special interest in Lubjanës, he was well aware of the fact that he and his family lived in the countryside, and now they are still in love with Ljubljanica, but they have not yet begun to do so because they have not Begun to take care of the Ljubljanica and the shikoni pamjet e qytetit nga lumi.

lju9807

Lubjana zien nga argëtimi festiv gjatë gjithë dimrit, por evenimentet arrijnë kulmin e tyre me festimin e Vitit të Ri jashtë, kur fishekzjarrët nga Kështjella e Lubjanës ndriçojnë qiellin në mesnatë dhe shënojnë mbërritjen e vitit të ri.

ognjemet982