Adria Airways Logo Adria Airways

Orkestra Filharmonike Sllovene

Fotografitë: Marco Borggreve

Datat: 1 dhe 2 shkurt 2018
Vendi: Cankarjev Dom, Lubjanë
Uebsajti: www.cd-cc.si

Një koncert me pjesëmarrjen e dy muzikantëve turq, dirigjentit e pianistit Ibrahim Yazici dhe pianistit e kompozitorit Fazil Say, në një program që përfshin dy piano koncerto – një nga Mozarti dhe një nga vetë Say – duke i lejuar kështu virtuozit turk të demonstrojë aftësitë e tij si pianist dhe frymëzimin e tij krijues. Repertori i zgjedhur ofron gjithashtu mundësinë që Ibrahim Yazici të shfaqë muzikalitetin dhe mjeshtërinë e tij të orkestrës, ku si piano koncerton nga kolegu dhe bashkëpatrioti i tij, ashtu edhe simfonia e fundit e mrekullueshme e Mozartit përbëjnë sfidë të veçantë.

Distanca nga aeroporti: 25 km.

orkester 980x503