Adria Airways Logo Adria Airways

Sofja, një qytet me histori dhe trashëgimi të pasur

Teksti: Veronika Sorokin Fotografitë: iStock

E shtrirë buzë lumit Istar në këmbët e maleve Vitosha dhe Golema Planina, Sofja është një qytet i bukur me histori të pasur. Kryeqytet i Bullgarisë që prej vitit 1879, ai reflekton diversitetin etnik dhe kulturor të vendit. Në të ne gjejmë rrënjët e romakëve të lashtë dhe turqve osmanë, si dhe influencat e shumë popujve, veçanërisht të sllavëve. Qyteti po zhvillohet shpejt dhe, së bashku me rrethinat e tij, tani ka një popullatë pothuajse dy milionë banorë.

sofia982