Adria Airways Logo Adria Airways

Sveti Stefan

Teksti: Žiga Smolič Fotografitë: iStock

Mjafton një shikim i vetëm mbi ishullin e vogël shkëmbor dhe qytetin idilik mesjetar që ngrihet nga deti vezullues, që të kuptoni se pse Sveti Stefan ka famën si rezorti më i rëndësishëm turistik në Malin e Zi.

Kompleksi i hotelit që e ka transformuar vendbanimin e shekullit të pesëmbëdhjetë në një prej pikave turistike më prestigjioze në vend, fatkeqësisht është përtej buxhetit të shumicës së njerëzve. Por, kjo nuk duhet t'ju ndalojë të vizitoni plazhin e mrekullueshëm të Sveti Stefanit. Ana e majtë e plazhit është e hapur edhe për jorezidentët, ndërsa në anën e djathtë hyrja është e kufizuar. 

Sveti Stefani është vetëm një udhëtim të shkurtër larg nga aeroporti i Podgoricës me autobus ose taksi. Udhëtimi me autobus, i cili përfshin ndërrimin e autobusit në Budva, kushton rreth 10 €, ndërsa taksitë mund të gjenden për 40 €. 

Sv. Stefan 980x400 min
Distanca nga aeroporti: 62 km.