Adria>Rreth nesh>Kompania>Historia

Historia

1960+

1969

Në fund të viteve 1960 Adria filloi të hasë në konkurrencën evropiane dhe për këtë arsye blen një flotë të re moderne. Shiten avionët e vjetër DC 6B dhe hyjnë në shërbim avionët e rinj me 150 vende McDonnell Douglas DC 9 në prill 1969.

Brenda pak viteve të ardhshme ka një kërkesë në rritje për transport ajror, veçanërisht drejt bregdetit të Adriatikut, gjë që kërkon zgjerim dhe modernizim të mëtejshëm.

Mbi 50 vitet e historisë së Adria filluan në pranverën e vitit 1961.

60

1970+

Në mesin e viteve 1970, aktiviteti kryesor i Adria Airways ishin fluturimet charter për agjencitë gjermane, britanike, franceze dhe skandinave të udhëtimit drejt destinacioneve të preferuara për pushimet verore në bregdetin e Adriatikut në Dubrovnik, Split, Pula dhe Tivat.

Për të plotësuar kërkesat, Adria hyri në tregun vendas dhe lidhi Lubjanën me të gjitha qytetet kryesore në Jugosllavi.

Adria ishte vizitore e rregullt e të gjitha aeroporteve kryesore evropiane dhe njihej si një prej linjave ajrore charter më të besueshme në Evropë.

1980+

Në fillim të viteve 1980, Adria mori pesë avionë modernë me 167 vende MD 80 dhe u zgjerua më tej në tregun e huaj. Në vitin 1983 u krijua linja e parë e fluturimeve të programuara Lubjanë–Beograd–Larnaka (Qipro).

1984

Adria zgjeron flotën e saj me dy avionë me 48 vende Havilland Dash 7 me turbohelikë, duke e bërë gjithashtu të mundshëm shërbimin në aeroportet rajonale.

1987

Në vitet e ardhshme Adria zgjeron rrjetin e saj të fluturimeve të programuara në Munih, Londër dhe Paris. Numri i pasagjerëve rritet vazhdimisht dhe arrin një milion, duke arritur kulmin në vitin 1987 me 1 740 000 pasagjerë.

80

1990+

Adria përpiqet vazhdimisht të qëndrojë në një hap me përparimet e teknologjisë në industrinë e aviacionit dhe të sigurojë udhëtim të sigurt, efikas dhe të përballueshëm. Megjithëse avionët MD 80 ishin një arritje e vërtetë në vitet 1980, në vitet 1990 Adria filloi të ofrojë shërbime me tre avionë me 168 vende Airbus A320 (avioni i parë A320 u ble në vitin 1989).

Në vitet 1990 Adria prezantoi shumë destinacione të reja nga Lubjana kryesisht drejt qyteteve evropiane. Fluturimet charter janë sezonale, kryesisht drejt destinacioneve turistike mesdhetare.

1991

Republika e Sllovenisë deklaron pavarësinë në 25 qershor. Menjëherë pas kësaj Administrata e Aviacionit Civil të Jugosllavisë, e cila vazhdonte të ishte përgjegjëse për hapësirën ajrore sllovene, ndalon që Adria të fluturojë për tre muaj si formë represioni politik.

1992

Në fund të janarit Adria Airways rifillon aktivitetet në një treg të reduktuar. Shumica e destinacioneve charter në bregdetin e Adriatikut janë bërë të paarritshme sepse tani ndodhen në territorin e shteteve të tjera. E gjithë struktura operacionale e kompanisë ka ndryshuar në mënyrë dramatike.

Ndërsa më parë fluturimet charter përbënin 90 për qind të fitimeve, tani 70 përqind e të ardhurave përbëhet nga fluturimet e programuara.

1995

Fillimi i fluturimeve me kode të përbashkëta të operuara së bashku me Lufthansa.

Për shkak të kushteve të reja të tregut, Adria redukton flotën e saj prej 13 avionësh – tre Airbus A320s, pesë MD 80s (4 MD 82 dhe 1 MD 81), tre DC 9-30 dhe dy Dash 7 – që më parë ishin për fluturimet charter. Ajo shet avionët e saj MD 80, Dash 7 dhe DC 9.

1998

Në fillim të vitit 1998 Adria modernizon flotën e saj me dy Canadair Regional Jet CRJ 200 LR, dhe në fund të vitit 1998 me një CRJ të tretë.

Adria zgjodhi avionin Canadair Regional Jet sepse është një avion ekonomik dhe i favorshëm për mjedisin që ofron një gamë të krahasueshme me avionin Airbus A320 dhe mundëson fleksibilitet në të gjithë rrjetin e fluturimeve.

Me pavarësinë e Sllovenisë e gjithë struktura operacionale e kompanisë ka ndryshuar në mënyrë dramatike.

2000+

Adria fokusohet në fluturimet e programuara rajonale veçanërisht nëpër Evropë, duke shtuar vazhdimisht fluturime dhe destinacione të reja. Rritet bashkëpunimi me linja të tjera ajrore evropiane, veçanërisht me Lufthansa.

2000

Blerja e një avioni të katërt Canadair Regional Jet 200 LR.

2002

Prodhuesi kanadez i avionëve Bombardier Aerospace Canada zgjedh Adria si qendrën e saj të parë evropiane të mirëmbajtjes së thellë për avionët Canadair Regional Jet. Adria kështu kryen punimet e shërbimit dhe mirëmbajtjes për linjat e tjera ajrore për të gjithë llojet e avionëve CRJ, dhe në vitin 2005 operacionet u zgjeruan për të përfshirë edhe avionët e llojit Airbus A320.

2004

Në dhjetor Adria bëhet anëtare e një prej shoqatave më të mëdha strategjike të linjave ajrore në botë, Star Alliance. Kjo përbën arritjen e një objektivi strategjik dhe një politike biznesi të planifikuar qartë për një operator rrjeti që ofron shërbime globale.

2005

Blerja e një avioni të pestë Canadair Regional Jet 200 LR.

2006

Merret me qira një avion Boeing 737-500.

2007

Merret me qira një avion Boeing 737-400. Blerja e dy avionëve Canadair Regional Jet 900LR.

2008

Merret me qira një avion Fokker 100. Blerja e një avioni Canadair Regional Jet 900NextGen.

2009

Blerja e një avioni Canadair Regional Jet 900NextGen.

2010

Blerja e dy avionëve Airbus A319. Kështu, flota aktuale përbëhet nga 14 avionë: 2 Airbus A320, 2 Airbus A319, 6 Canadair Regional Jet CRJ200, 4 Canadair Regional Jet 900.

2000